What is NEXT?

Ha a kereső családtagoknak van egészségpénztári számlájuk, akkor egy kicsit jobb helyzetben vannak, mint azok, akiknek nincs. Egészen egyszerűen azért, mert több lehetőségük van a pénzükkel való zsonglőrködésre.



A Prémium Családi Kassza szolgáltatásainak kifizetésére az pénztártagok egyéni számláira legalább 180 napja beérkezett tagdíjbefizetések fordíthatók. Bár ez most nekünk épp üres, másoknak még jól jöhet ez az információ. Ezen kívül az adóvisszatérítés is ezt az egyenleget növeli, ami nem rossz, mert a mostani szemüvegvásárlásom csodakártyával történt, tehát az után tuti visszajön a húsz százalék. Sok kicsi pedig sokra megy. Ha mindez nem lenne elég, gondolkodj előre, és intézd úgy, hogy ne kelljen fizetned a magán-egészségügyi ellátásért! Hogyan? Ha korábban felvetted a Védőhálóba az összes családtagot, számíthatsz rá, hogy a Prémium megszervezi az ellátást a szolidaritási alapban megnevezett esetekben. Tényleg. Mi már vettünk igénybe magánsebészeti ellátást úgy, hogy az egy fillérünkbe sem került. A pénztár mindent megszervezett nekünk és minden költséget kiegyenlített. De ha csak arra gondolok, hogy évente százötvenezer forint adójóváírást lehet visszaigényelni az egészségpénztári számlára, ha van rá lehetőség, mindenképp megéri a pénzkeresőknek egy magasabb biztosítási csomagra előfizetni. A biztosító havi néhány ezer forintért már nagyon komoly biztosítási összegeket fizet ki baj esetén a magánegészségügyi szolgáltatóknak. Nincs várólista, a pénztár megszervezi az ellátást, és magas színvonalú környezetben a szakma legjobbjai látják el a betegeket.

A Next egészségbiztosítás esetén nem kell fizetni a magán-egészségügyi ellátásért, mert a biztosítási csomag tartalmazza a vizsgálat díját. Mi lehet benne? Járóbeteg-szakorvosi ellátások, laborvizsgálatok, más diagnosztikai vizsgálatok (például röntgen, ultrahang), ambuláns műtétek, második orvosi szakvélemény, de még non-stop elérhető orvosi tanácsadás is.
Ezek mind olyan dolgok, amikre bárkinek szüksége lehet! Emellett előrébb hozhatják a gyógyulást, kevesebb táppénzen töltött időt, kevesebb jövedelemkiesést jelenthetnek a családoknak!

Az emberi elme úgy működik, hogy szeretne elzárkózni a rossz dolgoktól, velem úgysem fog ilyen történni, és közben nem gondolunk bele, hogy éppen elég, ha egyszer történik velünk valami rossz, máris szükségünk lesz a segítségre. Ahogy telik az idő és öregszünk, egyre többször lehetünk betegek, egyre többször lehet szükségünk orvosi segítségre. Lehet, hogy csak orvosi tanácsra lesz szükségünk egy betegséggel kapcsolatban, de lehet, hogy egy kisebb sebészeti ellátásra is sor kerül majd. És amikor az állami ellátó rendszerre hónapokat kell várni, egyre többen fordulunk a magánegészségügyi szolgáltatók felé. Ilyenkor nagyon jól tud jönni az, hogy nem nekünk kell kitalálni hová menjünk, és a hab a tortán az, hogy nem kell váratlanul nagy összegeket kifizetnünk a magánkezelésekért. Gondolj csak bele: abban a helyzetben, amikor más súlyos tízezreket költ, neked nem feltétlenül kell a zsebedbe nyúlni!