Már a drogériákban is lehet EP kártyával fizetni

Amikor tavaly elkezdődött a pandémia, akkor minden azzal volt tele, hogy szedjünk óriási adag D- és C-vitamint. Miért? Mert ezzel nagymértékben megelőzhető a betegség kialakulása, de ha mégis jelentkeznek tünetek, akkor talán kevésbé terhelik majd meg a szervezetünket.



Néhány éve olvastam egy könyvet a vitaminok fontosságáról. Arról, hogy manapság sajnos pusztán a táplálkozással nem tudunk bevinni elegendő vitamint és ásványi anyagot a szervezetünkbe, még akkor sem, ha tudatosan megtervezzük a zöldség- és gyümölcsfogyasztásunkat. Azóta odafigyelek arra, hogy megfelelő mennyiségű vitamint szedjünk.

Azon szerencsések közé tartozunk, akik nem lettek betegek. Mivel hiszek az immunrendszer erősítésében és a test öngyógyító képességében, megemeltem a napi vitaminadagjainkat és még tudatosabban figyeltem arra, hogy minden nap meglegyen a megfelelő mennyiségű bevitel. Mivel a lányom még növésben van, ezért neki a C- és D-vitaminon kívül egy ásványi anyag komplex táplálékkiegészítőt is adok, ami a csontok fejlődését is támogatja. Én magnéziumot, spirulinát és egy hajvitamint szedek rendszeresen.

Pár évvel ezelőtt a neten akartam ellenőrizni egy gyógyszer összetevőit, és akkor jöttem rá, hogy léteznek online gyógyszertárak, ahonnan sokkal olcsóbban lehet beszerezni a vény nélkül kapható gyógyszereket. Meg a vitaminokat, étrendkiegészítőket, vércukormérőt, tesztcsíkot, és általában bármit, amit amúgy egy patikában meg lehet vásárolni. Ráadásul a legtöbb ilyen oldalon a termékek mellett jelezve van, hogy elszámolható-e egészségpénztári számlára. Így sokkal egyszerűbb választani az óriási kínálatból. Persze mindig vannak akciók is, bizonyos összeghatár felett pedig még a szállításért sem kell fizetni, és mindez házhoz jön. Az irodában a kollégákkal közösen szoktunk rendelni, így sosem kell szállítási költséget fizetnünk. Mivel már több kollégának is ecseteltem az egészségpénztár előnyeit, időközben sokan tagok lettek, így a számlát mindig más nevére kérjük. Komoly összegeket lehet így megspórolni, hiszen nem csak hogy olcsóbban vásárolunk, de a számlákat beküldve az adóvisszatérítéskor az összeg húsz százalékát is visszakapjuk. Mindenki jól jár.


Erre is jó az egészségpénztári kártya


Nemrég hívta fel a figyelmemet a barátnőm (aki szintén az én javaslatomra lett pénztártag 🙂), hogy már a nagyobb drogériákban is lehet egészségpénztári kártyával fizetni. A honlapjaikon megtalálható az egészségkártyával fizethető termékek listája pdf-ben, illetve a boltokban is jelzik az árcédulán. Szerintem sok kisgyermekes család nem tudja, hogy a pelenka, a popsitörlő, és még rengeteg, babáknak való termék megvásárolható az egészségpénztári számla terhére. Az én lányom elég régen volt kisbaba, de még élénken emlékszem, hogy milyen komoly rész volt a családi költségvetésben az ilyen dolgok vásárlása. Szóval amondó vagyok, hogy amelyik családban van pelenkás gyerek, ott „kötelező” a Prémium tagság. De nem csak nekik. Sok más egészségügyi termék is a listán van. A teljesség igénye nélkül: betétek, tisztasági betétek, tamponok, óvszerek, gluténmentes élelmiszerek, vitaminok, vény nélkül kapható gyógyszerek, gyógyszertári krémek és még sorolhatnám. Érdemes a listákat végigböngészni.

A gyógyászati segédeszköz boltokban is érdemes körbenézni. Meglepően klassz cipőket, papucsokat lehet találni, nem beszélve a különböző talpbetétekről és az olyan használati tárgyakról, mint a lázmérő, vérnyomás- vagy vércukormérő. Gyerekcipőket is lehet vásárolni. A bónusz pedig, hogy a legtöbb helyen lehet csodakártyával fizetni.
A következő posztomban szeretném sorra venni azokat a szolgáltatásokat, amiket én használok a Prémiumnál, és amiknek az igénybevétele során már eddig is rengeteg pénzt takarítottam meg. Tartsatok akkor is velem!