A Prémiumnál nincs megállás

38 éves egyedülálló édesanyaként nagyon fontosnak tartom megtervezni a család pénzügyeit, rövid- és hosszútávon egyaránt.



Ahogy a boltban is megnézem, hogy melyik termék ár-érték aránya felel meg nekem legjobban, úgy hosszútávú megtakarítási lehetőségeket is mérlegelek. Így kerültem kapcsolatba az egészségpénztárakkal.


Egészségtudatos emberként a lányommal együtt mindketten fogyasztunk vitaminokat, táplálékkiegészítőket, járunk különböző prevenciós szűrésekre, és mivel genetikailag nem túl jó minőségűek a fogaink, ezért a fogorvosi kiadásokat is mindig be kell tervezni az éves költségvetésbe. Nem beszélve a gyerek fogszabályzójáról, amit csak úgy tudtam kigazdálkodni annak idején, hogy egy pénzügyi tervet csináltam rá. :)

Alapvetően olyan beállítottságú ember vagyok, aki szereti rendezetten, biztonságban tudni a pénzügyeit. Ennek köszönhetően elég korán egészségpénztári tag lettem. Arra gondoltam, hogy miért ne? Nem okoz különösebben problémát számlát kérni az általam igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokról, termékekről, ahogy az sem, hogy fizetéskor a bankkártya helyett az egészségpénztári kártyámat használjam. Ráadásul ezzel a módszerrel évente komoly összeget spórolhatok meg! Mivel - hála az égnek - még élnek a nagyszüleim, ezért a lányomon, az anyukámon és a testvéremen kívül őket is bevettem a kedvezményezettek listájába, így most már az ő gyógyszerkiadásaik után is vissza tudom igényelni a húsz százalék adóvisszatérítést. Azt gondolom, hogy június környékén kapni egy kisebb-nagyobb összeget az egészségpénztári számlára nagyon nagy öröm, főleg úgy, hogy csak olyan dolgokra költöttem a pénzem, amikre tényleg szükségem volt.

A Prémium Egészségpénztárat egy kolléganőm jóvoltából ismertem meg. Láttam a kártyáját, rajta csodakártya felirattal, és azonnal kíváncsi lettem. Gyorsan kifaggattam, hogy mégis mit takar ez valójában. Amikor elmondta, hogy az egészségpénztári kártyája össze van kapcsolva a bankkártyájával, akkor - őszintén megmondom - leesett az állam. Azonnal tudtam, hogy ez kell nekem, hiszen az egyetlen macerás dolog az egészségpénztári fizetéssel az volt, hogy figyelni kellett arra, hogy mindig legyen elegendő pénz a számlán. A csodakártyával ez a gond teljes mértékben megoldódott, mivel az egészségpénztári kártyámmal ugyanúgy tudok fizetni, mintha a bankkártyámat használnám. A tranzakció folyamán a pénztár automatikusan leveszi a jutalékát, nekem még ezzel sem kell foglalkoznom. Részemről ez volt az első piros pont a Prémiumnak.

Nagyon értékelem azt is, hogy mivel a pénztár modern felfogású, innovatív és környezetbarát is, ezért szinte mindent meg lehet oldani telefonon vagy online a honlapon keresztül. Külön öröm, hogy még a szerződéskötés miatt sem kellett Budapestre utaznom! Akárhányszor beszéltem az ügyfélszolgálattal, mindig korrekt és hozzáértő válaszokat kaptam a kérdéseimre. A belépést követően igyekeztem többet megtudni a prémiumos szolgáltatásokról: azzal kezdtem, hogy mindent elolvastam a honlapon. Tényleg mindent, az utolsó betűig. Így találtam rá a Védőháló szolgáltatásra, ami havi 85 forintért (nem vicc, tényleg ennyi) olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyekre bármelyik pillanatban szükség lehet. Ilyen például az MR vizsgálat, amire normál esetben hónapokat kell várni az állami intézményeknél, itt viszont garantálják, hogy 10 napon belül időpontot kap a biztosított és a vizsgálat költségeit is átvállalják. De ha csak egy ultrahang vizsgálatról van szó, néha az is hetekig tart, mire sorra kerül az ember. A Védőháló erre is ugyanúgy biztosítja a 10 napon belüli időpontot. Egy ilyen rendszer kihasználása adott helyzetben akár életmentő is lehet, így a szolgáltatást végül az összes kedvezményezettre és magamra is megkötöttem.



A Prémium egyébként a karantén időszakában is nagyon gyorsan reagált az új helyzetre. A számlákat feltölthettük online, videókonzultációkat vehettünk igénybe, illetve kedvezményes áron csináltathattunk Covid-tesztet, csak hogy néhányat soroljak az igénybevehető szolgáltatások közül.

Tudom, hogy a Prémiumnál nincs megállás, mert folyamatosan új ötleteken dolgoznak, szóval alig várom, mivel rukkolnak elő legközelebb!